Door Joost van Doesburg op 4 oktober 2014

Het fietspad en de Roodemolenpolder

De afgelopen maanden heeft de Teylingse bevolking flink gedroomd over de inrichting van de Roodemolenpolder. Dat dromen niet goedkoop is, daar kan wethouder Van Velzen over meepraten; een kleine 83 duizend euro werd besteed aan het burgerparticipatietraject dat de polder moest gaan inrichten. De uitkomst van dit burgerparticipatietraject was een stuk goedkoper, de burger heeft namelijk niet echt veel behoefte aan verandering. Maar niets doen is volgens de wethouder geen optie. De Teylingers kozen daarom voor het scenario behoud+++, dat bijzonder dicht tegen niets doen aanligt.

De PvdA fractie was het niet eens met de wethouder dat de polder aangepast moet worden. Ook het nut en de noodzaak van de drie plussen kon of wilde de wethouder niet duidelijk maken. Onze partij is altijd bijzonder duidelijk geweest over wat er met de polder moet gebeuren, namelijk de polder moet blijven zoals hij nu. Geen veranderingen dus!

Hiernaast was er nog een ander groot obstakel. De vorige gemeenteraad had besloten (zonder steun van de PvdA) om een fietspad aan te leggen dwars door de polder. De voltallige oppositie is van mening dat dit fietspad niet in de door de bewoners gekozen variant behoud+++ past, en omdat het er nog niet ligt er een goede reden is om dit smetje weg te poetsen. Wie gaat er nu een weidevogel gebied deels asfalteren? Van Velzen bestempelde deze actie van de oppositie als ondemocratisch en verbond bijna zijn politieke lot aan een dergelijk fietspad.

Het resultaat was dat het amendement van de oppositie dat het fietspad had moeten wegpoetsen, werd verworpen. En zonder steun van dezelfde partijen werd het scenario behoud+++ ingewilligd. Een groot bijkomend voordeel van het scenario behoud+++ is wel dat het miljoenen kostend stadspark van de baan is. De PvdA wacht zijn kans af om het fietspad er als nog uit te krijgen. Het ligt er immers nog niet.

Joost van Doesburg

Joost van Doesburg

Sinds mijn 18e ben ik lid van de PvdA. In mijn 11 jaar lidmaatschap ben ik binnen diverse afdelingen zowel in Brabant als Zuid-Holland actief geweest voor onze partij. Ik woon op het moment alweer twee jaar met veel plezier in Warmond. In deze twee jaar ben ik actief geweest in het campagneteam en vervolgens in

Meer over Joost van Doesburg