Teylingen neemt verantwoordelijkheid in opvangcrisis

27 september 2022

In Nederland zitten we al maandenlang in een opvangcrisis. Het aanmeldcentrum voor vluchtelingen stroomt over. De beelden uit Ter Apel hebben we allemaal gezien. Deze crisis is eigenlijke een bestuurscrisis. Als Nederland hebben we eerder opvangplekken weggehaald en nu zijn er te weinig. Op de huidige nood op te lossen wordt er een beroep gedaan op gemeenten.

De gemeente Teylingen neemt hierbij haar verantwoordelijkheid door tijdelijk crisisopvang te realiseren. Achter de brandweer in Sassenheim is vanaf half november as. opvang voor ongeveer 80 alleenstaande kinderen tussen de 14 en 18 jaar. Voor 3 maanden. De burgemeester heeft deze beslissing genomen, met onze steun. De PvdA Teylingen vindt het een goede zaak dat we als gemeente onze verantwoordelijk nemen. De, veelal kwetsbare, jongeren kunnen hiermee op een humane wijze hun aanvraag voor asiel afwachten.

We zijn ervan overtuigd dat een grote meerderheid van de inwoners van Sassenheim open staat voor deze jongeren. De gemeente zal samen met anderen partijen als de veiligheidsregio en COA er alles aan doen om het op een veilige en goede manier te laten verlopen. Hopelijk in goed contact met inwoners en organisaties in Sassenheim. En als er overlast is binnen of buiten de opvang zal er adequaat worden opgetreden.