Actie gevraagd om overlast vliegtuigen te verminderen

22 april 2022

De gemeente Teylingen heeft eigen meetpunten die het vliegtuiggeluid en de hoogte van de vliegtuigen meten. De data van deze meetpunten wordt gedeeld met de Omgevingsdienst die er een jaarlijkse rapportage van maakt. De PvdA Teylingen vindt dat de gemeente meer van zich moet laten horen. De uitgevoerde metingen bevestigen namelijk het beeld van overlast dat veel inwoners hebben. Dit is een beeld dat een substantieel deel van het aantal vliegtuigen te laag overvliegt (< 600 meter) en dit een hoog geluidspiekniveau heeft.

Eerder heeft Natuur en Milieu, samen met de Bewoners Omgeving Schiphol, gemeenteraadsleden, wethouders en bewoners maatregelen voorgesteld. Waaronder de maatregelen om stillere landingsprocedures verplicht te stellen, voer glijvluchten in, ook overdag en hoger aan te vliegen tijdens het landen. De luchtverkeersleiding ondersteunt vliegers bij de benadering en landing van Schiphol met koers-, snelheids- en hoogte-instructies. Wellicht is de luchtverkeersleiding een goed aanspreekpunt om onze zorgen kenbaar te maken.

Op initiatief van de PvdA Teylingen gaat de gemeenteraad de Luchtverkeersleiding uitnodigen om uitleg te geven.

Kijk voor het resultaat van de metingen op: Meetpunten Teylingen

Hoe hoog vliegen ze de afgelopen jaren? (grens = 600 m)

var divElement = document.getElementById(‘viz1650621263977’); var vizElement = divElement.getElementsByTagName(‘object’)[0]; vizElement.style.width=’100%’;vizElement.style.height=(divElement.offsetWidth*0.75)+’px’; var scriptElement = document.createElement(‘script’); scriptElement.src = ‘https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js’; vizElement.parentNode.insertBefore(scriptElement, vizElement);