Fractievoorzitter PvdA Teylingen

Elsbeth Koek

Elsbeth Koek

Over Elsbeth Koek

Mijn naam is Elsbeth Koek, ik woon samen met Dirk en onze kinderen Jelle, Marijn en Noor in Voorhout. We zijn hier in 1998 terechtgekomen vanwege het werk van Dirk als bollenreiziger bij Gebr. Arentshorst. Zelf werkte ik toen bij de gemeente Ter Aar. Ondertussen werk ik sinds 2009 bij het Instituut Maatschappelijke Innovatie, een bureau dat al sinds de jaren ’90 bezig is met burgerparticipatie in welke vorm dan ook.

De ervaring die ik daar heb opgedaan, sterkt mijn vertrouwen in de samenleving. Ik heb prachtige initiatieven gezien van buurten die zelf energie opwekken, hun eigen omgeving onderhouden, en via app’s klusjes voor elkaar verrichten. Dat is voor mij ook een belangrijke drijfveer in de politiek. Zelf doen wat je kunt, omdat ik geloof dat je daar echt gelukkiger van wordt en als dat even of langer niet lukt, zorgen voor een vangnet waarmee je een volwaardig bestaan in deze samenleving kunt opbouwen.

Verder lees ik graag, ik hou van koken en ik kan mezelf echt verliezen op verzamelaarsbeurzen, zoekend naar oud porselein, of bijzonder glaswerk. Twee keer per jaar ga ik met mijn moeder en twee van mijn vier zussen naar Utrecht om ons onder te dompelen in de Jaarbeurs, heerlijk!

Prof. Nolenslaan 10, 2215 ND Voorhout