Door Joost van Doesburg op 25 mei 2015

Vragen over hinder A44

De PvdA Teylingen heeft een inventarisatie gehouden onder de inwoners van Sassenheim die in de nabijheid van de A44 wonen. Een grote bron van frustratie bij deze bewoners is de toenemende geluidshinder en de afnemende luchtkwaliteit. Deze hinder van de A44 is toegenomen door een grotere hoeveelheid verkeer en de bomenkap door Rijkswaterstaat in 2009. Er ligt nu wel een isoleringsplan voor enkele woningen, maar die is grotendeels nog niet uitgevoerd en lijkt onvoldoende.

Joost van Doesburg heeft vragen gesteld over de hinder. Is de gemeente op de hoogte van klachten van Sassenheimers die in de nabijheid van de A44 wonen? Zou een geluidswal een positief effect hebben op de luchtkwaliteit? Graag zien we dat de wethouder met Rijkswaterstaat in gesprek gaat om enerzijds meer woning te laten isoleren of anderzijds, en dat heeft onze voorkeur, in gesprek te gaan over de aanleg van een geluidswal vanaf de oprit nabij de N208 en t/m zwembad de Wasbeek.

Een lobby vanuit de gemeente naar Rijkswaterstaat heeft volgens de PvdA Teylingen op andere plekken in Nederland tot de succesvolle realisatie geleid van een geluidswal. Deze lobby maakt een grote kans van slagen als Rijkswaterstaat de Rijksweg toch gaat aanpassen dan wel gaat verbeteren hetgeen voor de A44 bij Teylingen geen overbodige luxe is. Denk daarbij aan het verbeteren van de oprit in noordelijke richting bij de N208 (oprit verbreden), dan wel de afrit vanuit noordelijke richting nabij de N444 (filevorming door niet goed doorlopende afrit).

Joost van Doesburg

Joost van Doesburg

Sinds mijn 18e ben ik lid van de PvdA. In mijn 11 jaar lidmaatschap ben ik binnen diverse afdelingen zowel in Brabant als Zuid-Holland actief geweest voor onze partij. Ik woon op het moment alweer twee jaar met veel plezier in Warmond. In deze twee jaar ben ik actief geweest in het campagneteam en vervolgens in

Meer over Joost van Doesburg