Door Joost van Doesburg op 7 oktober 2015

PvdA Teylingen kraakt duurzaamheidsbeleid Teylingen

In het huidige coalitieakkoord wordt duurzaamheid nog als pijler dan wel prioriteit aangemerkt. Teylingen heeft daar nog weinig van gemerkt, aldus PvdA Raadslid Joost van Doesburg.

In november is het één jaar geleden dat de PvdA een meerderheid van de Teylingse gemeenteraad achter twee moties voor het verduurzamen van de bebouwde omgeving kreeg. De ene motie moest de kopers van een nieuwbouwwoning in Teylingen de mogelijkheid bieden om de gekochte woning energieneutraal op te laten leveren. De andere motie (zonnepanelen sociale huurwoningen) moest er toe leiden dat sociale huurwoningen werden voorzien van zonnepanelen. Goed voor het verminderen van CO2 uitstoot, maar ook om de energielasten van de bewoners te verlagen.

De PvdA stelt nu schriftelijke vragen waarom een jaar na dato niets met beide moties is gedaan. Van Doesburg stelt dat het huidige duurzaamheidsbeleid blijft steken in het maken van algemene beleidsplannen. Hiernaast eist hij op korte termijn concrete acties van het college die invulling moeten geven aan beide moties. Ten slotte stelt de PvdA dat duurzaamheid in deze periode nog niet het predicaat prioriteit of pijler verdient.

Speciaal voor het college zullen we de passage uit ons verkiezingsprogramma nog eens herhalen.

PvdA Teylingen kraakt duurzaamheidsbeleid Teylingen

En de schriftelijke vragen:

Schriftelijke Vragen duurzaamheid bebouwde omgeving

Joost van Doesburg

Joost van Doesburg

Sinds mijn 18e ben ik lid van de PvdA. In mijn 11 jaar lidmaatschap ben ik binnen diverse afdelingen zowel in Brabant als Zuid-Holland actief geweest voor onze partij. Ik woon op het moment alweer twee jaar met veel plezier in Warmond. In deze twee jaar ben ik actief geweest in het campagneteam en vervolgens in

Meer over Joost van Doesburg