Door Joost van Doesburg op 20 mei 2014

Kiss and sail

Donderdag 15 mei heeft de gemeenteraad ingestemd met een onderzoek naar de uitbreiding van de parkeerplaats bij station Sassenheim. Duurzaam vervoer is natuurlijk erg belangrijk en steeds meer Teylingers die met de auto naar het station gingen, konden geen parkeerplaatsvinden. De PvdA fractie kon natuurlijk instemmen met deze maatregel, zeker omdat ook het aantal fietsenstallingen wordt uitgebreid. Een hamerstuk zou je dus denken!

Wethouder Van der Zon had echter op verzoek van de rechtse meerderheid in de raad een leuk haventje toegevoegd aan het onderzoek tot uitbreiding van de parkeerplaats. Deze toevoeging maakte het voorstel een stuk interessanter om over te discussiëren. Waarom zijn er immers extra aanlegplaatsen nodig? Heeft het realiseren van deze aanlegplaatsen wel prioriteit in economische moeilijke tijden? Hiernaast zou je denken dat een haven juist meer geparkeerde auto gaat opleveren in plaats van minder. En wat is eigenlijk de relatie tussen het haventje – of de ‘kiss and sail’ zoals D66 de aanlegplaats liever noemt – en de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen ten behoeven van station Sassenheim?

Goede antwoorden op onze vragen hebben we helaas niet mogen ontvangen van de wethouder.  Genoeg redenen om samen met de ChristenUnie een motie tegen de aanlegplaats in te dienen. Een motie die het niet haalde. De rechtse meerderheid heeft dan ook eigenlijk ingestemd met een niet onderbouwde haven, zodat ze in de nabije toekomst ook hun hobby uitvoeren rondom het station: lekker varen. En dit terwijl hun Volvo een parkeerplaats inneemt van iemand die met de trein verder wil reizen.

Joost van Doesburg

Joost van Doesburg

Sinds mijn 18e ben ik lid van de PvdA. In mijn 11 jaar lidmaatschap ben ik binnen diverse afdelingen zowel in Brabant als Zuid-Holland actief geweest voor onze partij. Ik woon op het moment alweer twee jaar met veel plezier in Warmond. In deze twee jaar ben ik actief geweest in het campagneteam en vervolgens in

Meer over Joost van Doesburg