Door Joost van Doesburg op 14 oktober 2013

De PvdA campagne in voor- en tegenspoed

De verkiezingsoverwinning van 12 september 2012 ligt nog vers in het geheugen. De PvdA werd niet de grootste partij in de Tweede Kamer, maar het aantal zetels dat we erbij kregen stemde iedereen euforisch. De jubelstemming was reeds in de campagne weken voorafgaand aan de verkiezingen merkbaar. Mensen kwamen naar ons toe, lachten en stelde een gesprek over de PvdA op prijs. Het eerlijke verhaal van Diederick sloeg aan. Wat is er het afgelopen jaar met de positieve stemming gebeurd en wat moeten we doen met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2013?

Het is nu ruim een jaar na de Tweede Kamerverkiezingen en als we eerlijk zijn is er niet veel meer merkbaar van deze jubelstemming. Het eerlijke verhaal heeft plaatsgemaakt voor hard beleid dat in het teken staat van de bezuinigingen en de drieprocentnorm afkomstig uit Brussel. Hiernaast kopen we ook nog een ‘mooi’ nieuw jachtvliegtuig: de JSF a.k.a. F35 a.k.a. de vliegende Fyra. Met dit vliegtuig kunnen we ons onzichtbaar en alleen bij mooi weer beschermen tegen luchtaanvallen uitgevoerd door de vijand die we tot op heden niet kennen. Het is dus geen wonder dat de PvdA is weggezakt van 38 zetels in de Kamer naar 11 zetels in de peilingen van Maurice de Hond. Nu kunnen we zeggen dat het slechts peilingen zijn en vervolgens overgaan naar de orde van de dag. Dit is deels waar, want drie maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 stonden we er ook niet goed voor. Alles kan nog gebeuren, maar het ziet er niet rooskleurig uit.

Dat het niet lekker loopt was goed te merken toen onze Teylingse PvdA afdeling in Sassenheim de staat op ging om de mening van de bewoners te peilen over de niet vrijwillige samenwerking met de vijf Bollengemeentes. Het was een voorteken van een campagne in tegenspoed. Uit de enquête die werd afgenomen over de samenwerking kon voornamelijk geconcludeerd worden dat we geen JSF moeten kopen en dat we ons voor moeten bereiden op een zware campagne.

Voor deze zware campagne hebben we uw hulp heel veel harder nodig dan bij de Tweede Kamerverkiezingen, daar spelen immers de nationale kopstukken een hele belangrijke rol. Wij moeten ons als enige linkse partij gaan profileren als een alternatief voor de grijze rechtse politieke massa die Teylingen rijk is. Een sterke PvdA in de gemeenteraad van Teylingen dat een ander geluid laat horen. Wij hebben u nodig om de PvdA-alternatieven die we voor Teylingen hebben te communiceren in uw straat, wijk en dorp. Wij hopen dan ook dat u een klein beetje van uw vrije tijd beschikbaar wil stellen aan dit hogere doel.

Joost van Doesburg

Joost van Doesburg

Sinds mijn 18e ben ik lid van de PvdA. In mijn 11 jaar lidmaatschap ben ik binnen diverse afdelingen zowel in Brabant als Zuid-Holland actief geweest voor onze partij. Ik woon op het moment alweer twee jaar met veel plezier in Warmond. In deze twee jaar ben ik actief geweest in het campagneteam en vervolgens in

Meer over Joost van Doesburg