Ruïne van Teylingen

Door Paul Witteman op 13 december 2019

De Ruïne van Teylingen is een historisch plaats in Sassenheim. Iets om trots op te zijn. Het plan is om de Ruïne beter op de kaart te zetten en toegankelijker te maken. Hiervoor zijn plannen ontwikkeld en daarna heeft de gemeenteraad een (voorlopige) keuze gemaakt om de Ruïne te omringen met tuinen, een donjon voor het uitzicht vanuit de Ruïne en kleinschalige horeca.

Nu is de gemeente bezig met het uitwerken van de plannen. Wat is te realiseren en wat zijn de kosten en opbrengsten? Een van de vragen is hoe het terrein te vergroten voor de tuinen, parkeren en bezoekerscentrum. Een optie hiervoor is het Westerbeekterrein en de bollenschuur die daarop staat. Dit is nu particulier bezit en de eigenaar is bereid dit te verkopen. De vraag is vervolgens wat doe je met de schuur? En met schuur bedoelen we alleen over het voorste, uit 1930 stammende, gedeelte. Er zijn twee optie: slopen of renoveren. Renoveren is een kostbare zaak. De eerste globale schatting is 2,6 miljoen euro. Dit is nodig om de bollenschuur geschikt te maken voor de nieuwe bestemming, bijvoorbeeld een bezoekercentrum.

De PvdA heeft aangegeven dat renovatie door de gemeente geen optie is. Dit brengt hoge kosten en veel risico’s met zich mee. Daarnaast heb je daarna een enorm gebouw en wat moet je daarmee, als gemeente. Een alternatief is een particulier of projectontwikkelaar met goede ideeën die risico wel wil nemen.

Paul Witteman

Paul Witteman

Mijn naam is Paul Witteman, 53 jaar en woon samen met mijn vrouw en drie kinderen in Sassenheim. Als zelfstandig consultant ben ik werkzaam op het gebied van business intelligence en data analyse. Ik sta op de lijst van de PvdA omdat ik vind dat het (nog) beter kan in Teylingen. Onder andere door beter

Meer over Paul Witteman