Door Joost van Doesburg op 11 januari 2016

PvdA Teylingen tegen nieuwjaarscadeau van 1,25 miljoen

PvdA Teylingen hekelt het 1,25 miljoen Euro kostende nieuwjaarscadeau dat de Teylingse gemeenteraad en het bestuur zichzelf geeft.

Het jaar 2016 begon slecht voor de gemeente Teylingen. Het collega van Burgemeester en Wethouders had het onzalige plan op de agenda van de Teylingse gemeenteraad gezet om het bestuurscentrum in Voorhout te gaan voorzien van een klimaatbeheersingssysteem. Kosten: 1,25 miljoen Euro, een vele hogere elektriciteitsrekening en een forse toename aan broeikasgassen. Dit alles om de Teylingse gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders en een kleine groep topambtenaren (gemiddeld 32 personen) van een constant klimaat te voorzien.

De PvdA Teylingen voelt grote schaamte dat de overgrote meerderheid van VVD, CDA, D66 en Trilokaal voor dit voorstel stemde. De lokale PvdA-afdeling voelt deze schaamte voor het feit dat dit college in deze tijd dat de halve wereld in brand staat, dat meer en meer mensen van de voedselbank moeten eten en steeds meer Teylingers qua zorg tussen wal en schip  vallen, 1,25 miljoen aan een klimaatbeheersingssysteem gaat uitgeven en dit ook nog probeert te presenteren als een duurzaamheidsmaatregel.

De PvdA heeft (samen met de ChristenUnie) tegengestemd en wenst geen verantwoording te dragen voor het onverantwoordelijke gedrag van dit college!

Joost van Doesburg

Joost van Doesburg

Sinds mijn 18e ben ik lid van de PvdA. In mijn 11 jaar lidmaatschap ben ik binnen diverse afdelingen zowel in Brabant als Zuid-Holland actief geweest voor onze partij. Ik woon op het moment alweer twee jaar met veel plezier in Warmond. In deze twee jaar ben ik actief geweest in het campagneteam en vervolgens in

Meer over Joost van Doesburg