31 oktober 2016

Afval inzamelen, laten we er geen zooitje van maken!

If you can’t convince them confuse them, dat moet dit college hebben gedacht toen ze het voorstel voor ‘omgekeerd inzamelen’ (restafval zelf wegbrengen) naar de gemeenteraad stuurde.

Dit voorstel is gebaseerd op een rapport waarvan de PvdA vindt dat het ver beneden het niveau ligt wat we van dit college mogen verwachten. Meerdere fracties hebben het een dikke onvoldoende gegeven. Een rapport dat goochelt met cijfers, dat antwoord categorieën samenvoegt als het haar goed uitkomt. Ook bevat het rare uitkomsten, bv. 100 procent van de Voorhouters scheidt zijn afval! Vandaar ook If you can’t convice them confuse them.

De beredenering waarom de inwoners van Teylingen aan omgekeerd inzamelen willen gaan doen valt dit rapport het best te vergelijken met ‘ik pas mijn jas, mijn jas past in mijn tas, dus ik pas in mijn tas’. Bij het streven naar Teylingen duurzaam in 2030 hoort wel goede besluitvorming!

Het college is door de fracties van de PvdA, VVD, CU en Trilokaal teruggestuurd en gevraagd een beter onderzoek te doen. Hierbij moet ook gekeken worden naar andere mogelijkheden.